Site İçi Arama
Bizi Takip Edin!

Haberler

ABF Genel Başkanı Yıldız: Alevi yol ve erkanına bağlı herkes 5-6 Ağustos’ta Hacıbektaş’a gelmeli

ABF Genel Başkanı Yıldız: Alevi yol ve erkanına bağlı herkes 5-6 Ağustos’ta Hacıbektaş’a gelmeli

PİRHA –  Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri  5-6 Ağustos tarihinde Alevi Kurumlarının katılımıyla Nevşehir Hacıbektaş’ta gerçekleştirilecek. Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABF Genel Başkanı Muhittin Yıldız devletin bütün inançlardan elini çekmesi gerektiğini dile getirdi. Yıldız, Alevi yol ve erkanına bağlı olan herkesin 5-6 Ağustos’da Hacıbektaş’a gitmeleri için çağrıda bulundu. 

Hacıbektaş Veli Anma Etkinlikleri 5-6 Ağustos’ta Nevşehir Hacıbektaş’ta gerçekleştirilecek. Anma etkinliğine Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Alevi Kültür Derneği ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı katılacak.

“SÖZLERİ YÜZYILLARDIR İNSANLIĞA IŞIK TUTUYOR”

Etkinliğe ilişkin PİRHA’ya değerlendirmelerde bulunan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Muhittin Yıldız, Hünkar Hacı Bektaşi Veli’nin ‘İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’ sözünün yüzyıllardır insanlığa ışık tuttuğuna işaret ederek “Hünkar Hacı Bektaşi Veli; nesilden nesile aktarılan, felsefesinde eline, beline, diline sahip olma ilkeleri olan, merkeze insanı koyan güzel ahlaklı inancın önderlerinden biri, serçeşmesidir” dedi.

“DEVLET BÜTÜN DİN VE İNANÇLARDAN ELİNİ, ETEĞİNİ ÇEKMELİ”

Yıldız, laikliği ilke edinen bir toplum olarak nihai taleplerinin devletin bütün dinlerden ve inançlardan elini eteğini çekmesi gerektiğini vurguladı. İbadethanelerin sivil hayata teslim edilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldız, her sene Ağustos ayının ilk hafta sonunda, bu sene de 5-6 Ağustos’da binlerce canla birlikte Piri ziyaret ederek dualarını edeceklerini, kurbanlarını keseceklerini ve canlarla birlikte cem olacaklarını dile getirdi.

Alevi yol ve erkanına bağlı olan herkesin 5-6 Ağustos’da Hacıbektaş’a gelmeleri için çağrıda bulunan ABF Genel Başkanı Muhittin Yıldız, “Hak cümle canların gönlündeki muradı versin, Hz. Pir yardımcıları olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Hacıbektaş’ta 5 Ağustos’da başlayacak olan etkinlik programı şöyle: