Site İçi Arama
Bizi Takip Edin!

Haberler

Aleviler ‘Adalet ve Vicdan Nöbeti’ni ziyaret etti: Dünden daha çok birlik olmalıyız

Aleviler ‘Adalet ve Vicdan Nöbeti’ni ziyaret etti: Dünden daha çok birlik olmalıyız

PİRHA-HDP’nin Diyarbakır’ın ardından İstanbul Yoğurtçu Parkı’nda başlattığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ üçüncü gününde. Bugünkü ziyaretçileri arasında Alevi kurumları vardı. Nöbet alanına ABF’nin pankartı büyük olduğu, Alevi sanatçı Cihan Çelik de sazı gerekçe gösterilerek içeri alınmadı. Konuşmalarda ise birlik ve mücadele vurgusu yapıldı.

 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır’ın ardından İstanbul Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkı’nda başlattığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ üçüncü gününde.
Gece geç saatlere kadar ziyaretçi kabul eden HDP’li vekiller kendi aralarında da gündemdeki konulara dair tartışmalar yürüttü.

Bugünkü ziyaretçileri arasında ise Alevi kurumlarından Alevi Bektaşi Federasyonu, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkan ve üyeleri vardı.

Sohbetin ardından ortak yapılan açıklamada ilk konuşmayı HDP Eş Genel Başkan’ı Serpil Kemalbay yaptı.

Darbeye ve anti demokratik uygulamalara karşı bir dayanışma yürüttüklerinin belirten Kemalbay, Alevi toplumunun darbe sürecinden bu yana daha da yoğun bir şekilde inanç özgürlüğü anlamında ciddi sorunlar yaşadığına vurgu yaptı. Kemalbay, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek ortak mücadelede birleşmek gerektiğine dikkat çekti.

“ADALETİN OLMADIĞI YERDE KATLİAM VARDIR”

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Muhittin Yıldız da, önceki hafta danışma kurulundan çıkan sonuç deklarasyonunu okudu. Deklarasyonda, meclisin devre dışı bırakılması, Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerinin karşılık bulmamasına, başta Aleviler ve Kürtler olmak üzere halk taleplerinin bastırılmasına, eğitimde gerici uygulamalara karşı adaletin önemine dikkat çekerek, ABF olarak bu nöbeti sahiplendiklerini belirtti.

Yıldız, “Adaletin olmadığı yerde demokrasi olmaz. Demokrasinin olmadığı yerde adalet. Her ikisinin olmadığı yerde de diktatörlük vardır, zulüm vardır, katliam vardır. Biz Alevilerin dili barıştır, her daim insanlık ve kardeşliktir” dedi.

“DÜNDEN DAHA ÇOK BİRLİK OLMALIYIZ”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ise, adaletin birgün herkese özelikle de bugün lazım olduğuna dikkat çekerek, KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri ve ölüm sınırındaki Nuriye ve Semih’in sesine her zaman ses olduklarını vurguladı. Kaplan, “Ötekileştirilenlerin dünden daha çok birlikte olmaya ihtiyacı var” dedi.

“KISA ÇÖP UZUN ÇÖPTEN HAKKIN ALACAK”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Tuncer Baş da, ülkenin KHK’lerle yönetildiğini belirterek, “Bugün İnsanlığın ve vicdanın nöbetini tutuyorlar. Barışa omuz vermeliyiz. Bu mücadele bu parkla sınırlı kalmayacak, kısa çöp uzun çöpten hakkını alana kadar sürecek” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)