Valilik izin vermeyince Hacı Bektaş Veli Dergahı’nın avlusunda cem yapıldı: Bu Aleviliğe darbedir

PİRHA- Hacı Bektaş Veli anma etkinlileri kapsamında Alevi Bektaşi İnanç Kurulu Pirleri tarafından Muhabbet Cemi yürütüldü. Cemde erkânını yürüten Pir Hüseyin Güzelgül, “Dergâhlarımıza izin alarak giriyoruz. Bu zulümdür. Ülkemiz ortaçağ karanlığına sürüklenmek isteniyor. Aleviler, barıştan, özgürlükten, demokrasiden yana bir dünya istiyor” dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Alevi Kültür Dernekleri (AKD), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) başta olmak üzere birçok Alevi kurumu tarafından 2’ncisi düzenlenen Hacı Bektaş Veli anma etkinliğinde Alevi Bektaşi İnanç Kurulu tarafından Muhabbet Cemi yürütüldü.

“DERGAHLARIMIZI GERİ İSTİYORUZ”

İnanç Kurulu Başkanı Pir Hüseyin Güzelgül ve İnanç Kurulu dedelerinin yürüttüğü Cem, Valilik tarafından izin verilmemesi nedeniyle dergâhın avlusunda yapıldı. Yüzlerce Alevi canın katıldığı cemde konuşan Pir Hüseyin Güzelgül, Alevilik hakkında bilgi vererek şunları ifade etti;

“Aleviler kendi dergâhlarına izin alarak giriyor. İbadetini izinle yapıyor. Bu yapılan, Aleviliğe vurulan en büyük darbedir. Aleviler olarak, dergâhlarımızı geri istiyoruz. Devlet eğitim sistemiyle de, çocuklarımızı Ortaçağ karanlığına sürüklüyor. Aleviler eğitim sistemine karşı çocuklarına sahip çıkmalı, kendi inancına göre yetiştirmelidir. Aleviler haktan, hukuktan, barıştan yana bir ülke ve dünya istiyor.”

12 hizmetin yürütülmesinin ardından lokmalar pay edildi.

Diren KESER-İsmet SEFER/HACIBEKTAŞ