Site İçi Arama
Bizi Takip Edin!

Haberler

17 Eylül’de Alevilerin düzenleyeceği miting sessiz olacak

17 Eylül’de Alevilerin düzenleyeceği miting sessiz olacak

ABF öncülüğünde 17 Eylül’de Aleviler’in Maltepe’de düzenlenecek mitingin sessiz bir miting olacağı duyuruldu. ABF Genel Başkanı Muhittin Yıldız’ın çağrısıyla Garipdede dergahında düzenlenen toplantıda Alevilerin son günlerdeki gündemleri ve 17 Eylül’de düzenlenecek miting değerlendirildi.

Toplantıya Muhittin Yıldız’ın yanı sıra Garip Dede Dergahı Genel Başkanı Celal Fırat, OBS yönetim kurulu üyesi Mustafa Can beraberinde birçok kurum temsilcisi ve pir katıldı.

Toplantıda Öncelikle açılış konuşmasını yapan Garip Dede Dergahı Başkanı Celal Fırat din derslerin insanlık suçu olduğunu belirterek, müfredatta cihat kavramının sokulduğunu belirtti. Fırat Ayrıca Cem Vakfı’nın önerdiği din dersi müfredatında eleştirdi.

Fırat ardından konuşan ABF Genel Başkanı Muhittin Yıldız ise 18 Ağustos’ta ABF GYK’sının aldığı kararları hatırlatarak, 17 Eylül’de düzenlenecek mitinge bütün çevreleri davet etti.

Toplantıda söz alan ABF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Can ise düzenlenecek mitingin sessiz bir miting olacağını, var olan sürece uygun olarak genel Başkanların ağızlarına siyah bant yapıştırarak konuşmayacaklarını duyururak, mitingin mesajını iki çocuğun vereceğini bildirdi. Can ayrıca Alevi Kültür Dernekleri’nin de mitinge destek vereceğini ve katılacağını belirtti.

Toplantı katılımcıların soru ve görüşleri ile devam etti.