Site İçi Arama
Bizi Takip Edin!

Haberler

Tv10 eylemi birinci yılında: Ferman Yezid’in ise meydan Hüseyinindir

Tv10 eylemi birinci yılında: Ferman Yezid’in ise meydan Hüseyinindir

PİRHA – “Tv10 eyleminin 52. haftasında kanalımızı geri istiyoruz” diyerek Galatasaray Meydanı’nda buluşan Tv10 emekçileri, Tv10’un 1 yıl önce yine Muharrem ayında kapatıldığını ancak mücadeleye devam edeceklerini vurguladılar. 

Tv10 eyleminin 52. haftasında Galatasaray Meydanı’nda buluşan Tv10 emekçileri geçen yıl muharrem ayında kapatılan Tv10’u geri istiyoruz dediler. Eyleme, kanal emekçilerinin aynı sıra Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Başkanı Tuncer Baş, Demokrasi İçin Birlik Koordinasyonu üyesi Servet Demir, HDP MYK Üyesi Çilem Küçükkeleş, Ağuçan Ocağı pirlerinden Aziz Güler, yazar Mehmet Kabadayı, Dersim Araştırmalar Merkezi üyeleri, Demokratik Alevi Derneği yöneticileri, Munzur Çevre Derneği üyeleri, Sosyalist Dayanışma Dergisi üyeleri, Ayışığı Sanat Merkezinden Songül Yücel, TümTok-Der, sanatçı Bülent Çatalkaya ve Elif Eydemir destek verdi.

“YEZİD ZİHNİYETİ DEVAM EDİYOR”

Eylemde açılış konuşmasını yapan Tv10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, Tv10’un 1 yıl önce yine muharrem ayında kapatıldığına dikkat çekerek önümüzdeki cuma günü TMSF’de Tv10’un demirbaşlarının ve lisansının satış sürecinin başlatılacağını kaydetti. Kerbela’da Hüseyin’i susuz bırakan zihniyetin bugün de Tv10’u kapatarak Alevi toplumunu susuz bıraktığını ifade eden Büyükşahin, “Ferman Yezit’inse biz bu ülkenin insanları da meydanlar bizimdir diyoruz. Güzel Ana gibi meydanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

“BİZİM İÇİN HER YER KERBELA HER GÜN MÜCADELE”

Büyükşahin’in ardından konuşan HBVAKV Genel Başkanı Tuncer Baş, Tv10 emekçileriyle dayanışmak ve Alevilerin televizyonuna sahip çıkmak için bir arada olduklarını ifade ederek, Tv10’un herhangi bir hak, hukuk ve yasa gözetilmeden talana maruz tutulduğunu söyledi. “Bugün talan edilen, yağmalanan Alevilerin, emekçilerin ve yoksulların dişinden, tırnağından arttırarak kurdukları bir televizyon ve imkanlarıdır” diyen Baş, Aleviler olarak Hak divanında haklarını helal etmediklerini, mücadelelerine de inançla ve dirençle devam edeceklerini vurguladı. Baş ayrıca şunları belirtti: 52 hafta değil 52 yıl da sürse bizler emeğimize ve hakkımıza sahip çıkacağız. Bu meydanda ve bütün meydanlarda her yerde toplanıp hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Bugün 10 muharrem. Bizim için her yer Kerbela ve her gün mücadele.”

Baş’ın ardından herkesin özgürce yaşamasını dileyen sanatçı Elif Eydemir bir mersiye okudu.

Ağuçan Ocağı piri Aziz Güler, Aleviliği tek kelimeyle anlatarak “Alevilik=insanlık” dedi ve ardından verdiği gülbeng ile eylem sona erdi.

Suay ABAK/İSTANBUL